Odchudzające antyoksydanty11 marca 2010

W swojej najnowszej książce ;O2 Dieta;, Keri Glassman, ekspert w dziedzinie zdrowego odżywiania, odkrywa nową rewolucyjną metodę odchudzania.

Nie jest to jednak kolejna dieta-cud, a raczej wskazówka, po które produkty należy sięgać w drodze po zdrowie i szczupłą sylwetkę – czytamy w portalu Onet.pl. Glassman proponuje plan żywieniowy oparty na liście produktów, które zawierają dużą ilość przeciwutleniaczy wspierających naturalne mechanizmy obronne organizmu. Jak zapewnia autorka, nie trzeba koncentrować się na liczeniu kalorii. Spożywanie produktów o wysokiej pozycji w tzw. skali ORAC sprawia, że zbędne kilogramy same znikają. Wśród licznych produktów, które zajmują najwyższe miejsca na skali, znajdują się: cynamon, aronia, czarna jagoda, fasola, karczochy, jabłka, maliny i śliwki, cytryny oraz czerwone grejpfruty.

Prześlij dalej